Lees voor
Omroep MAX

Koriander als basis voor een heerlijk veganistisch stoofpotje

Wil je graag een heerlijk vegan stoofpotje maken dat zowel smakelijk als gezond is? Dan is koriander een must-have kruid in je keuken! Ontdek hoe je de heerlijke smaak en aroma van koriander kan gebruiken als basis voor een verrukkelijk vegan stoofpotje dat je zeker niet wilt missen.

Koriander als basis voor een heerlijk veganistisch stoofpotje

Hey lezer! Ben jij op zoek naar nieuwe manieren om te koken zonder vlees? Dan heb ik goed nieuws voor je! In dit artikel leer je hoe je met koriander als basis een heerlijk veganistisch stoofpotje maakt. Het is makkelijk te maken en staat snel op tafel. Lees snel verder voor de ingrediënten.

Ingrediënten

  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handjevol koriander
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprika poeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Kokosolie om in te bakken

Heb je alles in huis? Top! Dan kunnen we beginnen met de bereiding.

Bereidingswijze

  1. Snijd de zoete aardappels en paprika in kleine blokjes. Snijd de ui en tomaat in grove stukken.
  2. Verhit kokosolie in een pan. Bak de ui en knoflook in de pan totdat ze glazig zijn.
  3. Voeg de zoete aardappels, paprika en tomaat toe. Bak de groenten totdat ze zacht zijn.
  4. Voeg de zwarte bonen, komijn, paprikapoeder en een scheutje water toe en laat 10 minuten sudderen. Voeg daarna het limoensap toe.
  5. Hak de koriander fijn en voeg de helft toe aan de pan, bewaar de andere helft voor later. Meng alles goed door elkaar, voeg zout en peper toe naar smaak en laat nog 5 minuten stoven.
  6. Haal de pan van het vuur. Garneer met de rest van de koriander.

Et voilà! Je veganistisch stoofpotje is klaar om te serveren. Lekker met een stuk brood of rijst. Eet smakelijk!

En, hoe vond je het om koriander als basis te gebruiken? Laat het ons weten in de comments!