Lees voor
Omroep MAX

Toscaanse witte bonensoep met koriander en rozemarijn

Een heerlijke soep met koriander als hoofdingrediënt.

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 bosje koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Stap 2

Snijd de paprika in kleine blokjes.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

Stap 4

Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.

Stap 5

Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, komijnpoeder en paprikapoeder toe en breng aan de kook.

Stap 6

Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 7

Voeg de koriander toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

Stap 8

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 9

Serveer de soep met een takje koriander en eventueel wat brood.