Lees voor
Omroep MAX

Thaise kippensoep met koriander

Een heerlijke curry met koriander en groenten

Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 250 ml groentebouillon
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • 2 el olie
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.

Stap 2

Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

Stap 3

Voeg de paprika en courgette toe en bak nog eens 5 minuten.

Stap 4

Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, groentebouillon, gemberpoeder, komijn, korianderpoeder, kurkuma, cayennepeper, zout en peper toe en roer goed door.

Stap 5

Breng het geheel aan de kook en laat sudderen op laag vuur gedurende 20 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

Stap 6

Roer de fijngehakte koriander erdoor en serveer de curry warm.