Lees voor
Omroep MAX

Thaise groene curry met kip en koriander

Een heerlijk kipstoofpotje met koriander, perfect voor de korianderliefhebber!

Ingrediënten
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de kippenpoten rondom goudbruin. Haal de kippenpoten uit de pan en zet ze even apart.

Stap 2

Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze glazig zijn.

Stap 3

Voeg de blokjes paprika toe en bak deze even mee.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en gemalen korianderzaad toe en roer goed door.

Stap 5

Breng het geheel aan de kook en leg de kippenpoten terug in de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 6

Laat het geheel op laag vuur ongeveer 1,5 uur stoven tot de kip gaar is en het vlees van het bot valt.

Stap 7

Roer de grof gehakte koriander door het stoofpotje en serveer direct.