Lees voor
Omroep MAX

Taco-salade met korianderdressing

Een heerlijk bijgerecht met veel koriander.

Ingrediënten
  • 300 gram basmatirijst
  • 600 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/2 kopje gehakte verse koriander
Bereidingswijze

Stap 1

Was de rijst grondig en laat het uitlekken.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

Stap 3

Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.

Stap 4

Voeg de komijn, zout en peper toe en bak het geheel nog eens 2 minuten.

Stap 5

Voeg de rijst toe en roer goed door.

Stap 6

Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

Stap 7

Zet het vuur lager en laat de rijst sudderen tot het water is opgenomen en de rijst gaar is (ongeveer 18-20 minuten).

Stap 8

Voeg de gehakte koriander toe en roer goed door.

Stap 9

Serveer de korianderrijst warm.