Taco-salade met korianderdressing
Een heerlijk bijgerecht met veel koriander.
31 maart 2023
Ingrediënten
- 300 gram basmatirijst
- 600 ml water
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/2 kopje gehakte verse koriander
Bereidingswijze
Stap 1
Was de rijst grondig en laat het uitlekken.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Stap 3
Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
Stap 4
Voeg de komijn, zout en peper toe en bak het geheel nog eens 2 minuten.
Stap 5
Voeg de rijst toe en roer goed door.
Stap 6
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
Stap 7
Zet het vuur lager en laat de rijst sudderen tot het water is opgenomen en de rijst gaar is (ongeveer 18-20 minuten).
Stap 8
Voeg de gehakte koriander toe en roer goed door.
Stap 9
Serveer de korianderrijst warm.
