Lees voor
Omroep MAX

Syrische okra stoofpot met koriander en tomatenpuree

Een heerlijke kipstoofpot met koriander, perfect voor liefhebbers van deze kruidige smaakmaker.

Ingrediënten
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit wat olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de kipdijfilet in porties goudbruin en haal uit de pan.

Stap 2

Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten.

Stap 3

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, kippenbouillon, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

Stap 4

Breng aan de kook en voeg de kip weer toe aan de pan. Laat het geheel 1,5 uur sudderen op laag vuur.

Stap 5

Voeg de fijngesneden koriander toe en serveer de kipstoofpot met rijst of brood.