Syrische okra stoofpot met koriander en tomatenpuree
Een heerlijke kipstoofpot met koriander, perfect voor liefhebbers van deze kruidige smaakmaker.
31 maart 2023
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit wat olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de kipdijfilet in porties goudbruin en haal uit de pan.
Stap 2
Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, kippenbouillon, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
Stap 4
Breng aan de kook en voeg de kip weer toe aan de pan. Laat het geheel 1,5 uur sudderen op laag vuur.
Stap 5
Voeg de fijngesneden koriander toe en serveer de kipstoofpot met rijst of brood.
