Lees voor
Omroep MAX

Romige courgettesoep met koriander en knoflook

Een heerlijke soep met koriander als hoofdingrediënt.

Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

Stap 2

Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten mee.

Stap 3

Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Stap 4

Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

Stap 5

Voeg de koriander toe en pureer de soep met een staafmixer.

Stap 6

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 7

Serveer de koriandersoep met een stukje brood.