Lees voor
Omroep MAX

Radijs en sinaasappel salade met koriander dressing

Een heerlijk bijgerecht met koriander om elke dag te koken

Ingrediënten
  • 300 gram basmatirijst
  • 600 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
Bereidingswijze

Stap 1

Was de rijst in een zeef onder stromend water tot het water helder is.

Stap 2

Doe de rijst samen met het water en zout in een pan en breng aan de kook.

Stap 3

Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ongeveer 18 minuten zachtjes koken.

Stap 4

Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten met de deksel erop staan.

Stap 5

Hak ondertussen de koriander fijn en rasp de schil van de limoen.

Stap 6

Roer de koriander en limoenrasp door de rijst en serveer direct.