Pittige aubergine curry
Een heerlijke kip curry met veel koriander en kruiden.
31 maart 2023
Ingrediënten
- 4 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 blikje tomatenblokjes (400g)
- 200 ml kokosmelk
- 1 el kerriepoeder
- 1 el garam masala
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl cayennepeper
- 1 bosje koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1
Bak de kipfilet in een grote pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
Stap 2
Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Stap 3
Voeg de paprika toe en bak tot ze zacht zijn.
Stap 4
Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, kerriepoeder, garam masala, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, zout en cayennepeper toe. Roer goed door en breng aan de kook.
Stap 5
Voeg de gebakken kipfilet toe en laat het geheel 10-15 minuten sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Stap 6
Roer de fijngehakte koriander door de curry en serveer met rijst of naanbrood.
