Lees voor
Omroep MAX

Pittige aubergine curry

Een heerlijke kip curry met veel koriander en kruiden.

Ingrediënten
  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el garam masala
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
Bereidingswijze

Stap 1

Bak de kipfilet in een grote pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij.

Stap 2

Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.

Stap 3

Voeg de paprika toe en bak tot ze zacht zijn.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, kerriepoeder, garam masala, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, zout en cayennepeper toe. Roer goed door en breng aan de kook.

Stap 5

Voeg de gebakken kipfilet toe en laat het geheel 10-15 minuten sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Stap 6

Roer de fijngehakte koriander door de curry en serveer met rijst of naanbrood.