Peruaanse lamsstoofpot met koriander en aardappelen
Een heerlijke stoofschotel met koriander en veel smaak.
31 maart 2023
Ingrediënten
- 1 kilo rundvlees
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 bosje koriander
- zout en peper naar smaak
- olie om in te bakken
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 2 cm.
Stap 2
Snijd de uien in ringen en hak de knoflook fijn.
Stap 3
Verhit olie in een grote pan en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
Stap 4
Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.
Stap 5
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillon, komijn, koriander, paprikapoeder en cayennepeper toe en roer goed door.
Stap 6
Breng aan de kook en laat ongeveer 2 uur sudderen op laag vuur, of tot het vlees zacht is.
Stap 7
Hak de koriander fijn en voeg toe aan de stoofpot.
Stap 8
Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.
