Lees voor
Omroep MAX

Peruaanse lamsstoofpot met koriander en aardappelen

Een heerlijke stoofschotel met koriander en veel smaak.

Ingrediënten
  • 1 kilo rundvlees
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 bosje koriander
  • zout en peper naar smaak
  • olie om in te bakken
Bereidingswijze

Stap 1

Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 2 cm.

Stap 2

Snijd de uien in ringen en hak de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit olie in een grote pan en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.

Stap 4

Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

Stap 5

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillon, komijn, koriander, paprikapoeder en cayennepeper toe en roer goed door.

Stap 6

Breng aan de kook en laat ongeveer 2 uur sudderen op laag vuur, of tot het vlees zacht is.

Stap 7

Hak de koriander fijn en voeg toe aan de stoofpot.

Stap 8

Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.