Pakistaanse kip biryani met koriander en gember
Een heerlijke kipstoofpot met veel koriander, perfect voor de liefhebbers van deze smaakmaker.
31 maart 2023
- 1 kg kippenpoten
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika's, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 200 ml kippenbouillon
- 1 el gemalen koriander
- 1/2 el gemalen komijn
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- zout en peper
- olijfolie
Stap 1
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en bak ze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Stap 2
Bak in dezelfde pan de uien, knoflook en paprika tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, gemalen koriander, komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe. Roer goed door en breng aan de kook.
Stap 4
Voeg de kippenpoten toe aan de pan en schep de saus eroverheen. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag. Laat de stoofpot 1,5 uur sudderen met de deksel op de pan.
Stap 5
Voeg de gehakte koriander toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Serveer de kipstoofpot met rijst of brood.
