Lees voor
Omroep MAX

Korianderlimoen garnalen

Een heerlijke bijgerecht met korianderrijst.

Ingrediënten
  • 300 gram basmatirijst
  • 600 ml water
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
Bereidingswijze

Stap 1

Was de rijst grondig en laat deze uitlekken.

Stap 2

Doe de rijst in een pan en voeg het water toe.

Stap 3

Breng het water aan de kook en voeg een snufje zout toe.

Stap 4

Dek de pan af met een deksel en laat de rijst 18 minuten zachtjes koken.

Stap 5

Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten met de deksel erop staan.

Stap 6

Hak de koriander fijn en rasp de schil van de limoen.

Stap 7

Voeg de koriander, limoenrasp en olijfolie toe aan de rijst en roer goed door.

Stap 8

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 9

Serveer de korianderrijst als bijgerecht bij je favoriete gerecht.