Lees voor
Omroep MAX

Kip tikka masala

Een heerlijke curry met kip en veel koriander, perfect voor liefhebbers van deze smaakvolle kruid.

Ingrediënten
  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400g)
  • 1 blikje kokosmelk (400ml)
  • 2 el currypoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit wat olie in een grote pan en bak de kipfilet goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 2

Bak de ui, knoflook en paprika in dezelfde pan tot ze zacht zijn.

Stap 3

Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, currypoeder, komijn, koriander, kurkuma, zout en peper toe. Roer goed door en breng aan de kook.

Stap 4

Voeg de kip weer toe aan de pan en laat het geheel sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt, ongeveer 15-20 minuten.

Stap 5

Voeg de fijngehakte koriander toe en roer nogmaals door.

Stap 6

Serveer de curry met rijst en eventueel nog wat extra koriander.