Kip tikka masala
Een heerlijke curry met kip en veel koriander, perfect voor liefhebbers van deze smaakvolle kruid.
31 maart 2023
Ingrediënten
- 4 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 blikje tomatenblokjes (400g)
- 1 blikje kokosmelk (400ml)
- 2 el currypoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl zwarte peper
- 1 bosje koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit wat olie in een grote pan en bak de kipfilet goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Stap 2
Bak de ui, knoflook en paprika in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, currypoeder, komijn, koriander, kurkuma, zout en peper toe. Roer goed door en breng aan de kook.
Stap 4
Voeg de kip weer toe aan de pan en laat het geheel sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt, ongeveer 15-20 minuten.
Stap 5
Voeg de fijngehakte koriander toe en roer nogmaals door.
Stap 6
Serveer de curry met rijst en eventueel nog wat extra koriander.
