Lees voor
Omroep MAX

Indiase linzensoep met koriander en tomaat

Een heerlijke koriandersoep voor korianderliefhebbers!

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 kopje verse koriander, gehakt
  • zout en peper naar smaak
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

Stap 2

Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.

Stap 3

Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 2 minuten.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, komijn, koriander en cayennepeper toe en breng aan de kook.

Stap 5

Laat de soep 15 minuten sudderen.

Stap 6

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.

Stap 7

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Stap 8

Serveer de soep in kommen en garneer met extra gehakte koriander.