Indiase linzensoep met koriander en tomaat
Een heerlijke koriandersoep voor korianderliefhebbers!
31 maart 2023
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1/2 kopje verse koriander, gehakt
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Stap 2
Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
Stap 3
Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 2 minuten.
Stap 4
Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, komijn, koriander en cayennepeper toe en breng aan de kook.
Stap 5
Laat de soep 15 minuten sudderen.
Stap 6
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.
Stap 7
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Stap 8
Serveer de soep in kommen en garneer met extra gehakte koriander.
