Lees voor
Omroep MAX

Indiase lam stoofschotel met koriander en garam masala

Een heerlijke kip stoofschotel met koriander voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 4 kippenpoten
  • 2 uien, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/2 kopje kippenbouillon
  • 1/2 kopje gehakte koriander
Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2

Verhit wat olie in een grote braadpan en bak de kippenpoten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 3

Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.

Stap 4

Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.

Stap 5

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn, koriander, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe. Roer goed door.

Stap 6

Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Stap 7

Voeg de kip terug in de pan en zorg ervoor dat het bedekt is met de saus.

Stap 8

Dek de pan af en zet in de oven. Bak gedurende 1 uur en 30 minuten.

Stap 9

Haal de pan uit de oven en roer de gehakte koriander erdoor.

Stap 10

Serveer de kip stoofschotel met rijst en extra koriander.