Indiase lam stoofschotel met koriander en garam masala
Een heerlijke kip stoofschotel met koriander voor 4 personen.
31 maart 2023
- 4 kippenpoten
- 2 uien, gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 blikje tomatenpuree (70g)
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl zwarte peper
- 1/2 kopje kippenbouillon
- 1/2 kopje gehakte koriander
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2
Verhit wat olie in een grote braadpan en bak de kippenpoten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Stap 3
Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
Stap 4
Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.
Stap 5
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn, koriander, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe. Roer goed door.
Stap 6
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Stap 7
Voeg de kip terug in de pan en zorg ervoor dat het bedekt is met de saus.
Stap 8
Dek de pan af en zet in de oven. Bak gedurende 1 uur en 30 minuten.
Stap 9
Haal de pan uit de oven en roer de gehakte koriander erdoor.
Stap 10
Serveer de kip stoofschotel met rijst en extra koriander.
