Lees voor
Omroep MAX

Indiase aubergine en tomaat stoofpot met koriander

Een heerlijke stoofschotel vol met koriander.

Ingrediënten
  • 600 g runderstoofvlees
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak het stoofvlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord.

Stap 2

Bak de uien en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.

Stap 3

Voeg de paprika's toe en bak deze 5 minuten mee.

Stap 4

Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en verse koriander toe. Roer alles goed door.

Stap 5

Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Stap 6

Voeg het stoofvlees weer toe aan de pan en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Stap 7

Laat de stoofschotel 1,5 uur zachtjes sudderen op laag vuur.

Stap 8

Serveer de korianderstoofschotel met rijst of naanbrood en garneer met extra verse koriander.