Indiase aubergine en tomaat stoofpot met koriander
Een heerlijke stoofschotel vol met koriander.
31 maart 2023
Ingrediënten
- 600 g runderstoofvlees
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- 500 ml runderbouillon
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak het stoofvlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord.
Stap 2
Bak de uien en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Stap 3
Voeg de paprika's toe en bak deze 5 minuten mee.
Stap 4
Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en verse koriander toe. Roer alles goed door.
Stap 5
Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Stap 6
Voeg het stoofvlees weer toe aan de pan en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Stap 7
Laat de stoofschotel 1,5 uur zachtjes sudderen op laag vuur.
Stap 8
Serveer de korianderstoofschotel met rijst of naanbrood en garneer met extra verse koriander.
