Lees voor
Omroep MAX

Gestoomde vis met verse koriander en chili

Een heerlijk Thais gerecht met vis en koriander.

Ingrediënten
  • 500 gram witvisfilet
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Handvol koriander, grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Rijst om erbij te serveren
Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de vis in stukjes en bestrooi met zout en peper.

Stap 2

Verhit wat olie in een wok of grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember.

Stap 3

Voeg de currypasta toe en bak even mee.

Stap 4

Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten mee.

Stap 5

Voeg de kokosmelk, vissaus en limoensap toe en breng aan de kook.

Stap 6

Voeg de stukjes vis toe en laat zachtjes sudderen tot de vis gaar is.

Stap 7

Voeg op het laatst de gehakte koriander toe en roer even door.

Stap 8

Serveer de viscurry met rijst en eventueel extra koriander.