Gestoomde vis met verse koriander en chili
Een heerlijk Thais gerecht met vis en koriander.
31 maart 2023
Ingrediënten
- 500 gram witvisfilet
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels rode currypasta
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- Handvol koriander, grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
- Rijst om erbij te serveren
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de vis in stukjes en bestrooi met zout en peper.
Stap 2
Verhit wat olie in een wok of grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
Stap 3
Voeg de currypasta toe en bak even mee.
Stap 4
Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten mee.
Stap 5
Voeg de kokosmelk, vissaus en limoensap toe en breng aan de kook.
Stap 6
Voeg de stukjes vis toe en laat zachtjes sudderen tot de vis gaar is.
Stap 7
Voeg op het laatst de gehakte koriander toe en roer even door.
Stap 8
Serveer de viscurry met rijst en eventueel extra koriander.
