Lees voor
Omroep MAX

Garnalen curry met kokosmelk

Een heerlijke curry met koriander als hoofdingrediënt.

Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el gember, fijngehakt
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • zout en peper naar smaak
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.

Stap 2

Voeg het korianderzaad, komijnzaad, kurkuma, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak nog 1 minuut.

Stap 3

Voeg de kokosmelk, kikkererwten, paprika en courgette toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 30 minuten.

Stap 4

Roer de gehakte koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Serveer de curry met rijst of naanbrood.