Garnalen curry met kokosmelk
Een heerlijke curry met koriander als hoofdingrediënt.
31 maart 2023
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gember, fijngehakt
- 1 el korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 400 ml kokosmelk
- 400 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 courgette, in stukjes
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.
Stap 2
Voeg het korianderzaad, komijnzaad, kurkuma, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak nog 1 minuut.
Stap 3
Voeg de kokosmelk, kikkererwten, paprika en courgette toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 30 minuten.
Stap 4
Roer de gehakte koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Serveer de curry met rijst of naanbrood.
