Lees voor
Omroep MAX

Franse uiensoep met koriander croutons

Een heerlijke koriandersoep voor de echte korianderliefhebber

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 blikje kikkererwten (400 g)
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 bosje koriander
  • sap van 1 limoen
Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Stap 2

Snijd de rode peper in ringetjes.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper 3 minuten op laag vuur.

Stap 4

Voeg de groentebouillon, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn en koriander toe en breng aan de kook.

Stap 5

Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 6

Hak de koriander grof en voeg toe aan de soep.

Stap 7

Breng de soep op smaak met limoensap en eventueel zout.

Stap 8

Serveer de koriandersoep in kommen.