Egyptische lamsstoofpot met koriander en linzen
Een smaakvolle korianderstoofpot voor de liefhebbers van koriander!
31 maart 2023
Ingrediënten
- 500 g runderstoofvlees
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika's, in blokjes
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
- 1 blikje kidneybonen (à 400 g), uitgelekt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl zout
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin.
Stap 2
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Stap 3
Voeg de paprika, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout toe en bak deze 2 minuten mee.
Stap 4
Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
Stap 5
Zet het vuur laag en laat het geheel 2 uur zachtjes stoven.
Stap 6
Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de kidneybonen en de helft van de koriander toe.
Stap 7
Garneer de stoofpot met de rest van de koriander en serveer met bijvoorbeeld rijst of brood.
