Lees voor
Omroep MAX

Egyptische lamsstoofpot met koriander en linzen

Een smaakvolle korianderstoofpot voor de liefhebbers van koriander!

Ingrediënten
  • 500 g runderstoofvlees
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 1 blikje kidneybonen (à 400 g), uitgelekt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin.

Stap 2

Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.

Stap 3

Voeg de paprika, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en zout toe en bak deze 2 minuten mee.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.

Stap 5

Zet het vuur laag en laat het geheel 2 uur zachtjes stoven.

Stap 6

Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de kidneybonen en de helft van de koriander toe.

Stap 7

Garneer de stoofpot met de rest van de koriander en serveer met bijvoorbeeld rijst of brood.