Afghaanse kip en aardappel stoofpot met koriander en tomaten
Een heerlijke stoofschotel met koriander en groenten.
31 maart 2023
Ingrediënten
- 500g runderstoofvlees
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 blikje tomatenpuree (70g)
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl korianderzaad
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- zout en peper
- olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het runderstoofvlees aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Stap 2
Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en korianderzaad toe en roer goed door. Breng aan de kook.
Stap 4
Voeg het vlees weer toe aan de pan en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 5
Doe de deksel op de pan en laat de stoofschotel 2-3 uur sudderen op laag vuur, tot het vlees zacht is.
Stap 6
Roer vlak voor het serveren de verse koriander door de stoofschotel.
