Lees voor
Omroep MAX

Afghaanse kip en aardappel stoofpot met koriander en tomaten

Een heerlijke stoofschotel met koriander en groenten.

Ingrediënten
  • 500g runderstoofvlees
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • zout en peper
  • olijfolie
Bereidingswijze

Stap 1

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het runderstoofvlees aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

Stap 2

Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.

Stap 3

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en korianderzaad toe en roer goed door. Breng aan de kook.

Stap 4

Voeg het vlees weer toe aan de pan en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 5

Doe de deksel op de pan en laat de stoofschotel 2-3 uur sudderen op laag vuur, tot het vlees zacht is.

Stap 6

Roer vlak voor het serveren de verse koriander door de stoofschotel.